Rouw en verlies


Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met het verlies van iets of iemand (baan, vriendschap, relatie, of het overlijden van een dierbare) gevolgd door het rouwproces. Dit proces is voor iedereen anders, we zijn immers allemaal uniek. Iedereen ervaart het op zijn/haar manier en dit mag ook. Dit is juist goed. Rouwen brengt ons nader tot elkaar. Zelfs de mensen die in eerste instantie het liefste alleen zijn. Door te rouwen, beseffen we ons ook hoe kwetsbaar het leven is en/of hoe belangrijk het is om de "juiste" mensen om je heen te hebben. Mensen die steun bieden, op een manier die aansluit bij jouw gevoel, emotie en/of behoeften.

Ik ben Marianne van Rietschoten en heb verschillende persoonlijke ervaringen met rouw en verlies. zowel met werk, als relaties en/of het verlies van dierbaren. Vooral bij het laatste is het soms fijn om even met iemand te praten die wat verder weg staat, die niet het verhaal kent van jou en jouw dierbare, waardoor je echt gehoord wordt. Waardoor er echt geluisterd wordt en opnieuw gekeken wordt naar wat belangrijk is voor jou als persoon en wat jij nodig hebt. (zonder dat dit goed bedoeld door een bekende of andere dierbare wordt ingevuld) ook kan ik hierin vertellen dat zelfs geen enkel verlies hetzelfde is, en ook hierin vindt iedere verwerking op een unieke wijze plaats. Ieder moment is nieuw. Dit is ook hoe ik leef. Niets is vanzelfsprekend. Genoeg om dankbaar voor te zijn en genoeg om steeds opnieuw te mogen kijken, naar hoe zou ik het graag willen.

Als deze manier u aanspreekt, help ik u graag. Al is het om even je verhaal kwijt te kunnen en/of een schone kijk te hebben op het hele proces.

Marianne van Rietschoten

T: 06-39399936

E: Marianne120@gmail.com